Mei 2018

7 mei 2018

Het is mei geworden na nog een paar koude nachten hebben we nu weer warm weer overdag en 's nachts blijven de temperaturen boven de 10 graden. Dus vermoedelijk geen nachtvorst meer en de IJsheiligen komen niet meer...

moestuin 7 mei 2018 mei moestuinbedgroot klein groentebed

Heb nog een Loganbes bijgekocht en andijvieplantjes (ter vervanging van de door de slakken opgevreten plantjes). Tomaten verpot in grotere potten; staan nu buiten de kast - ook 's nachts.

mei nieuwgezaaid mei frambozenbloem mei tomaatbloem

 Voor overmorgen is onweer voorspeld. Dan moeten de tomaten weer in de kast om de planten te beschermen voor het water van boven en tegen de wind. Daarna maar weer naar buiten. 

 25 mei 2018

Na twee weken droogte en heel warm weer zijn de plantjes gegroeid en de eerste peultjes geoogst. Gisteren en vannacht de eerste regen zodat nu de regenton weer gevuld is. Ik heb veel groenten in potten gezet om de slakken voor te zijn. 

mei peultjes20mei mei wijnbes knoppen20mei mei pompen butternut25mei

mei broccoli kailan25mei mei koolrabi25mei mei paprika komkommer25mei

 Het valt me op dat sommige zaailingen wel worden op- of aangevreten door slakken en andere soorten helemaal niet. Zaailingen moeten wel groot genoeg zijn om  slakkenvraat te weerstaan. Boerenkool blijkt niet lekker voor slakken, peultjes, spinazie, knoflook ook niet. Bietjes, paprika, courgette wel. En alle soorten sla en bladgroenten.