Oktober 2018

13 oktober 2018

We hebben nogmaals een warme periode met temperaturen boven de 25 graden en droog weer.

oktober peultjes13okt oktober lonicera kamtschatka13okt oktober oogst15okt

Dat de peultjes weer beginnen te bloeien en te dragen had ik niet verwacht. Dit werkt dus ook als 2e en zelfs 3e teelt. De insecten (wespen, bijen, hommels, zweefvliegjes) vliegen nog. Vooral zijn het vliegende bladluizen en zwarte vliegjes vliegen. Alleen als de wind wat harder waait zijn ze weg. Lastig.

Bloembollen besteld in Dordrecht en opgehaald. En de honingbes (Lonicere Kamtschaka) gekocht en geplant. Bloembollen in de grond gepoot.

15 oktober 2018

Ook vandaag nog warm.- 23 graden en zonnig. De oogst vandaag: groene paprika, peultjes en twee augurken.

17 oktober 2018

Vandaag de knoflook ontvangen van Levenvanhetland.nl : "Ophio" en "German Extra Hardy" Meteen geplant aan de rand van het aardbeienbed en aan de voet van de pergola. Ook nog van de Flavor (oogst van dit jaar).

25 oktober 2018

Afgelopen dagen de eerste herfststorm over gehad. Gisteren en vandaag erg koud - 14 graden.

oktober tomatenrijpen18okt oktober tomatenrijpen25okt oktober aardbeien oogst18okt

oktober frambozen25okt oktober paprika25okt oktober oogst25okt

Ik had niet verwacht dat ik in medio oktober nog aardbeien kan oogsten. De plantjes blijven bloeien en de vruchtjes worden nog rijp en smaken zoet! Dat de herfstframbozen blijven rijpen wist ik. Dat gaat door tot het gaat vriezen.

Ben ook wel tevreden met de paprika-planten, de vruchten blijven komen. Dat ze naae zwart gaan verkleuren begrijp ik niet...

Tenslotte de oogst van vandaag 25 oktober 2018 (van linksboven met de klok): boontjes, frambozen, tomaten San Merzano en Tiny Tim, 2 paprika, nog meer aardbeien en nog een vergeten druiventros.

Het komend weekend wordt kouder weer met wind en regen verwacht. Dus ik denk dat dit groeiseizoen wel nu afgelopen is.

29 oktober 2018

Afgelopen nacht de eerste vorst. Vandaag alle tomaten geoogst, ook de groene. Liggen nu na te rijpen op de vensterbank (ook al hoeft er geen licht bij volgens Monty Don). Tomatenplanten afgeknipt.