Juli

Na de vakantie (8 juni t/m 30 juni 2018) is veel verdroogd omdat we deze drie weken geen regen hebben gekregen. Alleen volle zon met temperaturen tot 30 graden.

Tomaten doen het goed - de minitomaten zijn verdroogd, maar dragen wel vruchten, de grote tomaten hebben veel vruchten aangezet.

juli tomaat tinytim juli tomaat pruimtomaat juli komkommer vrucht

 De komkommers van AH moestuintjes doen het goed en smaken lekker.

De andijvie is compleet doorgeschoten en heeft mooie bloemen geproduceerd. Maar de kroppen zijn mislukt. De aardbeiplantjes zijn verdroogd - de aardbeien in de zak zijn luchtgedroogd, tevens de frambozen. De aardappelen in potten hebben verdroogde bladeren. Jammer

juli andijvie bloem     juli borage juli druiven

juli paprika bloem juli paprika vrucht 

En nu maar veel water geven - terwijl de regenton snel leeg was - om maar zoveel mogelijk plantjes te redden. Tevens opnieuw inzaaien van bonen en boerenkool, kruiden enz. 

22 juli 2018

Het is nog steeds erg warm (28-30 graden) en het heeft hier alleen een keer beetje gemiezerd. Iedere avond water geven met de slang en gieter. Voor het weekend zelfs met verlengde slang in de voortuin water gegeven vooral de fruitbomen en de heesters en rozen. De heg voor heeft te lijden onder de droogte. Hopelijk haalt 'ie het. Vermoedelijk verlies ik de hortensia...

Aardappel Laura te vroeg gerooid en te droog geweest - bladwerk was verdroogd. Er zat een hommel in de pot - zo droog was de grond. Vochtiger houden!. De eerste oogst van bonen Neckargold. Lecker! Meteen nogmaals bonen gelegd (op 6.7.2018). Nu staan de jonge bonen al zo'n 20 cm boven de grond.

juli aardappelen Laura oogst juli bonen neckargold oogst juli bonen neckargold jongeplantjes

Alle koolsoorten houden van dit warme weer - mits er voldoende water wordt gegeven. Koolwitjes zijn onderweg en leggen eitjes op de onderkant van de koolbladeren - even later vreten de rupsen de bladeren op. De rupsen kan je makkelijk wegwrijven tussen je vingers. Ik heb een boerenkool in 20cm pot staan op ongeveerd 1 meter hoogte en het lijkt erop alsof de koolwitjes hier niet komen...

juli boerenkool zonder rupsen juli boerenkool beschermen juli boerenkool zaailingen 

De nieuw gezaaide boerenkool heb ik nu beschermd met plastic met gaatjes want ik heb geen insectengaas.

Eens kijken of dat helpt.

De tomaten doen het goed - ook van de Tiny Tim kan ik nog zoete vruchtjes oogsten. De grote tomaten worden ook rijp

juli japanse wijnbessen rijp

juli aardappelen in pot 

En het kleine fruit zoals de Japanse wijnbes en frambozen zijn rijp en moeten geplukt worden voordat de vruchten op de grond vallen.

Met de aardappelen moet ik nog wachten tot 100-120 dagen na het poten. Dus Nemo en Highland Red Burgundy pas in eind juli/begin augustus en Bamberger Hörnchen, Odenberger Blaue en Mandelkartoffel pas half/eind augustus.

28 juli 2018

Vannacht heeft het geregend en geonweerd.De eerste regen sinds begin april. En vanochtend ook nog een regenbui van een half uur. De grote hitte van boven de 35 graad is even voorbij. Even frisse lucht.